Negen december 2016, de dag waar het team van Stichting Ammon lang naar uit heeft gekeken. Het nieuwe kantoor in de voormalige vertrekhal op vliegveld Twenthe wordt officieel geopend.

Ruim 80 leden, samenwerkingspartners en medewerkers zijn deze dag aanwezig om deze mijlpaal met elkaar te vieren. Bij binnenkomst in de vertrekhal word iedereen hartelijk ontvangen door een vriendelijke stewardess die iedereen een hele prettige vlucht wenst. Na een kop koffie geserveerd met een gebakje is het tijd voor het officiële programma.

Martin Oude Weghuis, programmadirecteur van stichting Ammon opent de feestelijke ochtend en heet alle aanwezigen van harte welkom. Daarna geeft hij het woord aan oud- hockeycoach Marc Lammers. Hij is deze ochtend uitgenodigd om een inspiratiesessie te geven over innovaties in de sport en zijn kijk op het coachen van teams. Wat een prachtig, inspirerend verhaal verteld Marc Lammers staande op de kofferband van het voormalig Vliegveld Twenthe. De jarenlange strijd van het dames hockeyteam op weg naar de gouden medaille op de Olympische spelen van Beijing lijkt naadloos over te gaan in de strijd van de Twentse maakindustrie om gezamenlijk te innoveren en het goud te behalen. Soms lijkt het wel alsof hij de visie op innovatie en samenwerking rechtstreeks uit de hoofden van het Ammon medewerkers heeft gehaald. Met de nodige passie en humor legt hij de link tussen een dames hockeyteam en de leden van Ammon. Een mooi verhaal waar we nog regelmatig aan terug zullen denken.

Na dit inspirerende uur zorgt Martin Oude Weghuis dat iedereen weer met beide voeten op de grond komt. Hij neemt ons mee door de resultaten van Ammon in 2016 en geeft ons een doorkijk naar 2017. Er is veel bereikt maar er liggen nog zoveel kansen voor de komende tijd! Verbinden, samenwerken, innoveren, de kernwoorden van Ammon. Deze worden ter plekke visueel gemaakt door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting Ammon en Compoworld. Ammon en Compoworld zullen hun krachten bundelen, hun kennis en kunde delen om zo versnippering tegen te gaan. Met de ondertekening door Martin Oude Weghuis en Fred Abbink wordt de samenwerking officieel bezegeld.

De heren Michel van Buuren en Edwin Dertien geven een presentatie over stichting Assortimens. Deze stichting biedt dagbestedingsactiviteiten aan mensen met een stoornis in het Autisme Spectrum. Stichting ASSortiMENS ondersteund hun deelnemers bij de problematiek in het dagelijkse leven en daagt hen uit om met hun kennis en talenten in beweging te komen. Michel en Edwin dagen ook de leden van Ammon uit. Zij vragen de leden van Ammon een plek te bieden aan één van de deelnemers van Assortimens en hen een kans te geven hun talenten te laten zien binnen een “normale” werkomgeving binnen een innoverend bedrijf. Stichting Ammon voegt direct de daad bij het woord door Lars, als vertegenwoordiging van de deelnemers van AssortiMens, een formele opdracht in de vorm van “proof of priciples” aan te bieden.

Na al deze boeiende sprekers is het tijd voor de officiële openingshandeling van het nieuwe kantoor. Op de plek waar in het verleden de passagierstoestellen klaar stonden voor vertrek staat nu een grote wereldbol. De wereldbol, gevuld met een duizend kleine heliumballonnen, symboliseert Stichting Ammon en de ambitie om wereldwijd projecten tot uitvoer te brengen. Ammon zorgt dat de ballonnen(bedrijven) bij elkaar komen maar naar verloop van tijd kunnen de ballonnen uitvliegen, ieder zijn eigen richting op. De officiële openingshandeling wordt verricht door voorzitter van Topteam Technologybase dr. Ir. Aad Veenman en voorzitter van Stichting Ammon drs. Arie Kraaijeveld.
Als afsluiter kan er worden genoten van een goed verzorgde lunch waarna ieder zijn weg kan vervolgen.

Stichting Ammon heeft gekozen voor een plek in het kloppend hart van de advanced materials & manufactering sector. Op deze plek, de Technology Base, zal Ammon voortzetten waarin het al succesvol was; het aanjagen, faciliteren en ontwikkelen van ketenvorming en dit alles met doel om als Twentse ondernemers succesvol te zijn in de economie van morgen. Stichting Ammon is klaar voor de toekomst.

Het team van Ammon wil iedereen die aanwezig was, heel hartelijk danken. Zij kijken terug op een mooi en succesvol evenement en hopen u snel weer te mogen ontmoeten.

[nggallery id=3]