Op donderdag 27 oktober 2016 bezochten meer dan 125 deelnemers de Mosselavond van de Technologie Kring Twente (TKT). De participanten van de Verenigde Maakindustrie Oost Nederland (VMO) en Stichting Advanced Materials Manufacturing Oost-Nederland (AMMON) sloten hierbij ook aan. De drie organisaties bekrachtigden op deze avond hun samenwerking onder het genot van een hapje en een drankje in het nieuwe kantoor van Stichting AMMON op het voormalig luchthaventerrein Twenthe.

In een kort welkomstwoord van de drie voorzitters; Jaap Beernink, Martin Leushuis en Arie Kraaijeveld werd uiteengezet waarom de stap naar deze unieke samenwerking is gezet. Het verbinden van de drie organisaties en het hiermee delen van kennis en kunde zorgt voor een grotere slagkracht en het tegengaan van versnippering. Of zoals de heer Kraaijeveld het mooi verwoordde “Door Samenwerking Sterk”.

Om de verbinding tussen de honderd ondernemers zichtbaar te maken wierpen de voorzitters samen met Marjo Nieuwehuijse van TKT en Martin Olde Weghuis van AMMON bollen wol naar de deelnemers. Door het touwtje vast te houden en de bol wol door te gooien ontstond er een zichtbaar netwerk in de kleuren van de drie organisaties. Een mooi startschot voor een waardevolle avond waarbij kennismaken en bijpraten centraal stonden.

Kennismaken kon ook met de medewerkers van stichting ASSortiMENS uit Oldenzaal. Deze stichting biedt dagbestedingsactiviteiten aan mensen met een stoornis in het Autisme Spectrum. Stichting ASSortiMENS ondersteund hun deelnemers bij de problematiek in het dagelijkse leven en daagt hen uit om met hun kennis en talenten in beweging te komen. Momenteel zijn Stichting AMMON en Stichting ASSortiMens aan het onderzoeken hoe zij hun krachten kunnen bundelen en de talenten van de medewerkers ten volle kunnen benutten binnen de verschillende projecten van AMMON. De mensen van ASSortiMENS zijn “out-of-the-box” denkers. Zij lieten verschillende creatieve technologische toepassingen van elektrotechniek in combinatie met ICT zien, vooral gefabriceerd uit restmaterialen. Bezoekers konden daarnaast ook genieten van de demonstrators van projecten die onder de vlag van AMMON tot stand zijn gekomen.

Al met al een waardevolle avond waar een goede basis is gelegd voor een langdurige samenwerking tussen TKT, VMO en AMMON en dus tussen honderden ondernemers.

[nggallery id=2]