Vanaf 1 december 2016 huist stichting Ammon (Advanced Materials Manufacturing Oost-Nederland) in een van de meest typerende gebouwen op voormalig vliegveld Twenthe. Waar ooit duizenden passagiers aan hun reis begonnen heeft stichting Ammon in de oude vertrekhal de basis gevonden om zich de komende jaren te kunnen richten op het creëren en faciliteren van samenwerking tussen bedrijven in de Twentse maakindustrie. Samen met medewerkers, leden en andere belangstellenden verzorgden de voorzitter van Topteam Techbase dr. Ir. Aad Veenman en voorzitter van Stichting Ammon drs. Arie Kraaijeveld de officiële openingshandeling. Met deze nieuwe uitvalsbasis is Ammon klaar voor de toekomst!

De keuze voor voormalig Vliegveld Twenthe als uitvalsbasis voor Stichting Ammon berust natuurlijk niet op toeval. Sinds 2015 is de Technology Base hier gevestigd. Een plek waar een internationale community ontstaat, gebaseerd op het maken van nieuwe producten en systemen. Een plek voor bedrijven met de behoefte om te pionieren. Een plek voor bedrijven die beseffen dat ze het niet alleen kunnen maar moeten verbinden en samenwerken. Oftewel, Stichting Ammon heeft gekozen voor een plek in het kloppend hart van de advanced materials & manufactering sector. Op deze plek zal Ammon voortzetten waarin het al succesvol was; het aanjagen, faciliteren en ontwikkelen van ketenvorming en dit alles met doel om als Twentse ondernemers succesvol te zijn in de economie van morgen.

De officiële opening van het kantoor was natuurlijk reden om dit samen met de leden te vieren. Niet doormiddel van een feest maar doormiddel van een inspiratiesessie gegeven door oud-hockeycoach Marc Lammers. Door zijn presentatie over innovatie in de sport en de blik van een nieuw soort coach ging iedereen geïnspireerd weer aan het werk.