Afgelopen vrijdagochtend 15 december vond voor de vierde keer het jaarevent van Stichting Advanced Materials Manufacturing Oost Nederland plaats. Meer dan 50 ondernemers kwamen naar de voormalige aankomst- en vertrekhal van Vliegveld Twente waar Ammon is gevestigd.

Na een kop koffie en woord van welkom door Martin Olde Weghuis werd de microfoon overgegeven aan een bijzondere spreker; Danielle Braun. Danielle is corporate antropoloog en schreef in 2016 het managementboek van het de Corporate Tribe. Ze reist over de wereld om van tribes overal op de wereld te leren hoe we kunnen samenleven, samenwerken en veranderen. In anderhalf uur nam Danielle de samenwerkingspartners van Ammon mee in een uitdagende, flitsende, humorvolle, inhoudelijke én emotionele kijk op organisaties, op gek zijn en op het leven. Wat is gek en wat is vertrouwd? En voor wie geldt dat dan?

Samenwerken met verschillende partijen, verschillende bedrijven is vaak lastig omdat er verschillende culturen heersen, er anders naar dingen worden gekeken, andere zaken ‘normaal’ gevonden worden. Als we niet proberen die verschillen te begrijpen, te benoemen en te concretiseren is samenwerking gedoemd te mislukken. Danielle nam de deelnemers mee in de mogelijkheden verschillen in cultuur te overbruggen en te zorgen voor een gezamenlijke visie. Neem de tijd om naar de ander te luisteren, te begrijpen, wees helder in wat jij graag zou willen en maak duidelijke afspraken. Maak je eigen cultuur waar iedereen zich thuis voelt!

Een prachtige visie op het omgaan met verschillende culturen binnen een samenwerking of project. Na deze lezing zeggen we nooit meer Da’s gek! Een prachtige lezing om 2017 af te sluiten en 2018 als samenwerkingspartners in te gaan!

Na de lunch waarbij iedereen kon napraten en de verbinding kon opzoeken werd de bijeenkomst beëindigd. Het Ammon team is zeer tevreden over het event en ook de reacties van de participanten waren erg goed! Wilt u volgend jaar ook ons jaarevent bijwonen? Neem dan contact met ons op! info@ammon-innovation.com